f+s logo 150 sidebar white

Foster + Svensson is an award-winning European communications and advertising agency who put forward well-considered design, digital and innovation.

We continuously grow and develop as independent agency. Our services are offered worldwide, with no limitations on strict countries. This is enabled thus being independent agency. To our clients we are positioning ourselves as best in the class solution creative agency.

Design. Digital. Innovation.

top

Apothecary po drugi put nominovan za najbolji internet sajt

  /  News   /  Apothecary po drugi put nominovan za najbolji internet sajt
fostersvensson.com banner apothecary creativepool 2022

Apothecary po drugi put nominovan za najbolji internet sajt

London / Beograd – Internet drogerija „Apothecary“ već drugu godinu zaredom nominovana je za najbolji internet i e-commerce sajt u kategoriji „Web – Internet sajtovi“ od strane profesionalaca u kreativnoj i advertajzing industriji koji su članovi sajta Creativepool. Nagrade se dodeljuju svake godine u nekoliko različitih kategorija koje obuhvataju gotovo sve oblasti marketinga i čine svojevrsno priznanje za prikazanu kreativnost. Glasanje se sastoji iz dva dela i to glasanje od strane publike i glasanje od strane globalnih sudija – stručnog žirija. Žiri koji će odlučivati o nominovanima u ovoj kategoriji čine direktori, osnivači i kreativni direktori iz agencija i kompanija poput Reckitt, R/GA, Publicis Groupe, Think Design Collaborative i McCann MRM.

Glasanje publike i žirija traje do 14. jula 2022. godine, dok će dodela nagrada biti organizovana 1. septembra u Londonu, kao i svake godine. Ovogodišnje nagrade će biti dodeljene u 42 kategorije, što je za 3 dodatne kategorije više u odnosu na 2021. godinu.

 

 

Podjednako sa Apothecary Internet sajtom, ove godine su nominovani i projekti sledećih agencija i klijenata poput: Wunderman Thompson, Huge, Grey, Swatch, Fuji Film, ITV, ASDA, Cadbury, Viasat, Hill+Knowlton Strategies, Ketchum, PepsiCo, TBWA, O2, Saatchi & Saatchi, Bank of England, Lipton, Durex, Interbrand, Sensodyne, GSK, Wrigley’s, Spar, Honor, Castrol, Blackrock, McCann, Red Bull, Iris, Nestlé, KitKat, Semrush, BBD, LVMH Moët Hennessy, Bacardi, Hendrick’s Gin, Ikea, Amazon, Airbnb, Financial Times, Jo Malone, EasyJet, Doritos, Lay’s, Lloyds Bank, Dior, Carlsberg, Fiji Water, Lidl, Colgate, Havas, Lego, Momentum, Coca-Cola, Nike, Raiffeisen Bank.

„Apothecary“ je nastao 2020. godine od strane marketinške agencije Foster + Svensson u vreme pandemije virusa COVID-19, kada je postojala ograničena mogućnost kretanja i društvenog povezivanja. E-commerce platforma, prvenstveno kreirana za potrebe klijenata iz farmaceutske industrije evoluirala je od proizvoda agencije i konceptualnog dizajna do potpuno operativne internet prodavnice i nezavisno registrovane drogerije. U veoma kratkom roku, „Apothecary“ se pozicionirao kao onlajn drogerija fokusirana na ponudu vrhunskih proizvoda za lepši život. To je bio pravi trenutak u kojem je agencija prikazala u operativnom primeru da ne samo da može da razvije e-commerce platformu, već čitavo elektronsko poslovanje čime je sa reči prešla na dela i u potpunosti shvatila sve prednosti i izazove e-commercea.

 

 

– Za ove dve godine prošli smo dug put i ono što je najvažnije uspeli smo da izgradimo prepoznatljivost i jedinstvenost, da objedinimo ponudu farmaceutskih i kozmetičkih proizvoda u pravom primeru premijum brenda. Pored toga, konstantno stremimo ka daljim unapređenjima iskustva kupaca koji posećuju „Apothecary“, čineći sajt lakim i jednostavnim za upotrebu. U 2021. godini u saradnji sa Banca Intesa uveli smo kupovinu proizvoda platnim karticama svih međunarodnih i domaćih kartičarskih organizacija kao što su Visa, Mastercard, Maestro, American Express i domaći DinaCard. Ujedno, sebi i našim kupcima postavili smo rok dostave proizvoda do 5 radnih dana, međutim, ove godine taj rok smo premašili na prosečnu dostavu do 2 radna dana od trenutka potvrde porudžbine. S druge strane, nadogradili smo servere na kojima se nalazi „Apothecary“ kako bi sam proces kupovine bio brži, ali i kako bismo bili u mogućnosti da povećamo broj objavljenih proizvoda na dnevnom nivou. Ovaj cilj prevazišli smo za +102%, što znači da ove godine imamo mogućnost da duplo više proizvoda objavimo na „Apothecary“ sajtu, u odnosu na prethodnu godinu. Ovo nam je omogućila ne samo nadogradnja servera već i unapređenje CMS sistema gde smo uveli automatizaciju prilikom registracije proizvoda, a koje je doprinelo skraćenju vremena za izradu stranica na sajtu.

Mi i dalje želimo da promenimo i obogatimo tržište uvođenjem novih proizvoda, ali i da nastavimo sa dosadašnjom praksom, a to je da sve proizvode predstavljamo na visoko-kvalitetan način, posvećujući pažnju detaljima o samim proizvodima, kao i njihovom prikazivanju na sajtu. „Apothecary“ ponudu predstavlja prikazujući funkcionalne i upotrebne vrednosti proizvoda, a kako bi kupci bili u mogućnosti da sagledaju sve aspekte proizvoda pre same kupovine. Izuzetno nam je drago i počastvovani smo što se nominacija „Apothecary“ sajta nalazi zajedno sa svetskim agencijama i brendovima kao što su Wunderman Thompson, PepsiCo, Saatchi & Saatchi, Interbrand, GSK, Blackrock, McCann, Nestlé, LVMH Moët Hennessy, Amazon, Jo Malone, Dior, Raiffeisen Bank, rekao je Vladimir Suvodolac, izvršni direktor marketinške agencije „Foster + Svensson“, koja je dizajnirala i osmislila kompletan koncept internet drogerije „Apothecary“.

Za najbolji sajt u 2022. godini publika može da glasa preko linka: https://bit.ly/Creativepool2022_Apothecary. Potrebno je izabrati kategoriju „WEB“, a zatim u okviru sekcije „Individuals“ odabrati „Apothecary website“ i kliknuti na taster „Vote“.

Glasanje publike i žirija traje do 14. jula, dok će dodela nagrada biti organizovana 1. septembra 2022. godine

 

DODATNE INFORMACIJE

 

O APOTHECARY
Apothecary je internet drogerija koja se trudi da svojim kupcima ponudi najkvalitetnije proizvode za negu tela, kose i kože. Stvoren kao studija slučaja e-trgovine sa naglaskom na inovativnom i digitalnom savremenom dizajnu, Apothecary je evoluirao od konceptualnog dizajna do potpuno operativne internet drogerije fokusirane na ponudu vrhunskih proizvoda za lepši život. Apothecary doprinosi popularnoj kulturi promovisanjem visokokvalitetnog dizajna proizvoda, zdravijeg načina života i sveukupnog blagostanja ljudi. Sedište kompanije je u Beogradu, Srbija.

O FOSTER + SVENSSON
Foster + Svensson je moderna agencija za komunikacije i advertajzing osnovana u Beogradu 2013. godine i nudi usluge iz oblasti digitalnog marketinga, dizajna, inovacija, odnosa sa javnošću, izgradnje brenda i korporativnog identiteta i advertajzinga. Agenciju čine posvećeni i stručni ljudi sa velikim iskustvom u telekomunikacijama, bankarstvu, finansijama, naftnoj industriji, dizajnu i trgovini robom široke potrošnje. Nove tehnologije i komunikacije, kao i dizajn inspiracija su za poslovanje, a princip je stvaranje jedinstvenog i jednostavnog modernog pristupa sa tradicionalnim vrednostima za klijente. Foster + Svensson je jedan od osnivača Instituta Marina Abramović (MAI).

Deo Fosterove grupe
Фостерова група / Foster's group / Groupe de Foster / Il gruppo di Foster / مجموعة فوستر / Фостэр групы / Fosterova skupina / Fosters Gruppe / Фостър групата / Fosters gruppe / הקבוצה של פוסטר / Grupo de Foster / Fosteri rühm / Фостър групата / Fosterin ryhmä / Foster csoportja / Fósturhópur / フォスターのグループ / Фостер тобы / Foster-gruppen / Fostera grupa / 포스터 그룹 / Grupa Fostera / Групацијата на Фостер / फोस्टरको समूह / Grupul lui Foster / Η ομάδα του Φόστερ / Группа Фостера / Fosterjeva skupina / Grupo de Foster / Fosters grupp / Foster'ın grubu / Фостерська група / La grupo de Foster / Foster se groep / Rōpū Foster / Foster qrupu / Foster's groep / Grupi i Foster-it / Grúpa Foster / www.fosterovagrupa.com.