Fs Logo 2020 White 150

Foster + Svensson is an award-winning European communications and advertising agency who put forward well-considered design, digital and innovation.

We continuously grow and develop as independent agency. Our services are offered worldwide, with no limitations on strict countries. This is enabled thus being independent agency. To our clients we are positioning ourselves as best in the class solution creative agency.

Design. Digital. Innovation.

top

Foster + Svensson dobio sertifikat MAI Instituta

  /  News   /  Foster + Svensson dobio sertifikat MAI Instituta

Foster + Svensson dobio sertifikat MAI Instituta

Beograd – Agencija za komunikacije i advertajzing Foster + Svensson dobila je sertifikat kojim je potvrđeno da je jedan od osnivača MAI Instituta, a čiji je idejni tvorac Marina Abramović, jedna od najtrajnijih umetnica performansa našeg vremena. Institut će biti otvoren u Hadsonu, u Sjedinjenim Američkim Državama i biće mesto okupljanja mladih umetnika iz celog sveta, ali i mesto na kojem će oni moći da dobiju slobodu u umetničkom izražavanju i delovanju.

Prva faza razvoja instituta već uveliko traje i Foster + Svensson se pobrinuo da od samog početka prikupljanja fondova popularizuje kompletnu ideju o stvaranju i osnivanju MAI Instituita, kako bi i javnost u Srbiji pružila podršku jednom ovako zahtevnom projektu naše poznate i priznate umetnice. Ideja je bila da i umetnici iz Srbije jednog dana posete ovu ustanovu i učestvuju u njenom daljem radu i razvoju.

Kroz direktnu saradnju sa medijima, uspeli smo da uključimo javnost i da doprinesemo rastu svesti o idejama i umetničkom izrazu Marine Abramović. Vesti o aktivnostima su preneli vodeći svetski mediji poput AP, New York Times, CBS, Der Standard, SRF, El Pais, Die Welt, DPA, RIA Novosti, Le Figaro i The Guardian, dok su u Srbiji gotovo svi mediji preneli vesti o MAI Institutu. Za samo nekoliko dana primećeno je veliko interesovanje o načinima podrške projektu izgradnje MAI Institua i zabeleženo je preko 270 objava.

Ideju je podržalo preko 4.700 ljudi i organizacija širom sveta, dok je cilj, prikupljanje 600.000 dolara za 30 dana, bio postignut za 28 dana, tj. dva dana pre završetka prikupljanja sredstava. Ukupno je prikupljeno preko 661.000 dolara.

MAI će biti i mesto saradnje umetnosti, nauke, tehnologije i spiritualnosti, dovodeći ove oblasti u vezu sa delima velikog trajanja i ustanova koja je posvećena performansu kao umetničkom izražaju, metodama i stvaralaštvu Marine Abramović. Takođe, baviće se i očuvanjem najrazličitijih umetničkih disciplina kao što su ples, pozorište, muzika, opera i budući, novi oblici umetničkog izražavanja.

Foster + Svensson će nastaviti da podržava aktivnosti Marine Abramović, kao jedan od osnivača MAI Instituta, sa željom da učestvuje u delima koja obeležavaju celu jednu epohu.

 

Preuzmite saopštenje za medije