Fs Logo 2020 White 150

Foster + Svensson is an award-winning European communications and advertising agency who put forward well-considered design, digital and innovation.

We continuously grow and develop as independent agency. Our services are offered worldwide, with no limitations on strict countries. This is enabled thus being independent agency. To our clients we are positioning ourselves as best in the class solution creative agency.

Design. Digital. Innovation.

top

Čista voda menja život

  /  News   /  Čista voda menja život
Cista Voda Menja Zivot

Čista voda menja život

Beograd / Njujork – Agencija za komunikacije i advertajzing Foster + Svensson podržava fondaciju charity: water i na ovaj način nastavlja da ulaže u društvo kroz organizacije i projekte kojima je cilj doprinos razvoju različitih društvenih zajednica u celom svetu i stvaranje osnovnih životnih uslova.

Fondacija je neprofitna organizacija koja uz pomoć donacija razvija projekte koji omogućavaju izgradnju vodovodnih sistema i distribuciju čiste i pijaće vode zemljama u razvoju. Ovog meseca cilj je prikupljanje novca za projekte u Ruandi, kojima će, posle završetka radova, stanovništvo dobiti vodu u opštinama, bolnicama i školama.

– Kada je osnovana fondacija 2006. godine, naš prvi cilj je bio pravljenje šest bušotina za vodu u Ugandi i njihovo fotografisanje. Posle toga smo objavili priču kako je život u tom delu zemlje izmenjen zahvaljujući nama i to smo nastavili da radimo. Sada pokazujemo svima kako izgleda stvarna potreba za čistom vodom, ali ne kroz statistiku i brojeve, već kroz stvaran život. Pri osnivanju smo dali čvrsto obećanje da će 100% svih donacija otići direktno na projekte za snabdevanje vodom i da ćemo naći drugi način da pokrijemo naše operativne troškove. To smo učinili i naše troškove pokrivaju sponzori, dok sve donacije idu isključivo za projekte. Da li ste znali da više ljudi u svetu umre zbog prljave vode u odnosu na sve ostale vrste nasilja, uključujući i rat, navedeno je na sajtu ove organizacije.

Svako ko uplati novac fondaciji charity: water preko interneta će moći da prati za koje projekte je novac upotrebljen, kao i da pogleda fotografije završenog i izgrađenog vodovodnog sistema. Uz pomoć modernih tehnologija i GPS-a na sajtu su obeležene tačne lokacije i nazivi projekata. A kako izgleda kada je projekat završen i kada čista voda stigne do najugroženijih, pogledajte u nastavku:

Fondaciju je osnovao Skot Harison (Scott Harrison) 2006. godine i od tada je razvijeno oko 8,5 hiljada projekata u 20 zemalja, dok je pomoć dobilo preko 3,3 miliona ljudi. Za više informacija posetite sajt www.charitywater.org.

Foster + Svensson nastavlja da podržava ideje i organizacije kojima je cilj stvaranje boljeg društva, a samim tim ulaganje u nove projekte, zapošljavanje i bolji kvalitet života – na celoj Zemlji.

Preuzmite saopštenje za medije